Nyhetsbrev!

Naturlig Tvål

I flera år har jag letat efter och provat naturliga tvålar, i syfte att hitta ett riktigt bra tvål för huden, hälsan och naturen.

Sonett flytande tvål *neutral* kan jag varmt rekommendera som; bra för huden, hälsan och naturen. Det är den första tvålen jag använt som inte gör min hud torr. Den fasta tvålen i serien *neutral* gör däremot min hud lite torr, och detsamma gäller för de doftsatta tvålarna Sonett har. Därför rekommenderar jag den flytande helt utan doft. Tvålen kan med fördel späs ut med vatten, eftersom den är väldigt koncentererad.

Fakta

Flertalet hudvårdsprodukter är tillverkade av syntetiska kemikalier - ämnen som inte finns i naturen, och som våra biologiska system inte känner till.

En normal nyfödd baby har ca 200 olika syntetiska kemikalier i sitt blod, från mammans blod.
När babyn ammar får den i sig än fler syntetiska kemikalier via bröstmjölken. Att amma är fortfarande bra ur många aspekter. Vi råder till fortsatt amning. Det optimala vore såklart om vårt blod och vår bröstmjölk är helt fri från syntetiska kemikalier och tungmetaller.

Är syntetiska kemikalier skadliga?

Sedan industrialiseringen har människan tillverkat ca 100 000 olika syntetiska kemikalier. Det är ämnen som aldrig tidigare har funnits i vårt ekologiska kretslopp, vilket betyder att det är kemikalier som är okända för naturen.

Ingen vet hur våra biologiska system påverkas och samverkar med alla dessa syntetiska ämnen. Forskarna har koll på ca 5 % av dem, och ser att vi nu lever mitt i en cocktaileffekt, där ett ämne som deklarerats som ofarligt, kan bli skadligt tillsammans med ett eller flera andra ämnen som deklarerats som ofarliga.

Utöver det återfinns en rad allergiframkallande, hormonstörande och cancerogena ämnen i våra hudvårds- och hygienprodukter m.m.

naturligabarn.com inspirerar dig till de säkra valen före de osäkra. I detta fall baserat på naturens grundlagar. För att bevara förutsättningarna för friskt liv, för nuvarande och kommande generationer!

Boktips:

Badskumt - gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg. Av: Katarina Johansson

Filmtips:

Underkastelsen, av Stefan Jarl. underkastelsen.se

Text:
Camilla Åkesson
Grundare till naturligabarn.com

Innehåll:

Sonett flytande tvål netural:
Tvål från olivolja* och kokosolja*, sockertensider, vegetabilisk alkohol (etanol), vegetabilisk glycerin, citrat, virvlat vatten.

* certifierat ekologiskt odlat / vilt växande växter.

Lämplig för allergiker och personer med känslig hud.

- utan dofttillsatser - utan konserveringsmedel - utan färgtillsatser och komplexbildare - utan petrokemiska ingredienser - utan enzymer - rena vegetabiliska tensider - biologiskt helt nedbrytbar.

Sonett, i Tyskland. Sonett tillhör pionjärerna inom ekologiska tvätt- och rengöringsmedel sedan 1977. Läs mer om företaget här.

Texter/artiklar/reportage inom samma område:

Tillverkare

* Enkel naturlig hudvård!

Text: Camilla Åkesson, naturligabarn.com. Datum: 2011-09-30
camillaakesson.com

Gillar du oss? - Bli gärna prenumerant! :)

naturliga barn, hållbar livsstil, ekologiskt, kravmärkt, naturlig hudvård, naturligt smink,  naturkosmetik,

Vi skapar världen tillsammans!

ekologiska barnkläder, giftfritt till barn, naturgumminapp, natursutten, ekologisk kudde, ekologiska kuddar, naturliga barn,

Kommentarer!